• Șos Vizirului, Km 10+500 DN21, Brăila
  • office@chimagri.ro

Perioada de repaus vegetativ

Perioada de repaus vegetativ

Lucrările de iarnă ȋn agricultură sunt importante pentru menținerea productivității și sănătății culturilor pe parcursul anului. Acestea se desfășoară ȋn general ȋn perioada de repaus vegetativ al plantelor, mai exact, ȋn timpul iernii.

Una dintre cele mai importante lucrări ȋnainte de intrarea ȋn iarnă este pregătirea terenurilor agricole pentru primăvară. Acest lucru poate include ararea, nivelarea terenului și pregătirea culturilor care vor fi plantate la primăvară.

Un alt aspect esențial pentru perioada de iarnă este reprezentat de ȋntreținerea și depozitarea parcului de mașini și utilaje agricole. Acest lucru include curățarea, repararea și ȋntreținerea utilajelor pentru a le menține ȋn stare bună de funcționare. De asemenea, un alt pas de bază ȋn acest anotimp, sunt măsurile luate pentru protecția echipamentelor și mașinilor agricole de intemperii, cum ar fi acoperirea sau păstrarea lor ȋntr-un spațiu ȋnchis.

Este foarte important ca fermele zootehnice să sporească atenția pentru ȋngrijirea animalelor de fermă. Printre acestea se numără asigurarea hrănirii adecvate, aprovizionarea cu apă și asigurarea unui adăpost corespunzător pentru a le proteja de vremea nefavorabilă. Mai mult, pot fi necesare măsuri pentru prevenția bolilor sau infecțiilor la animale, prin vaccinarea sau tratarea acestora.

Ȋn concluzie, lucrările de iarnă ȋn agricultură sunt esențiale pentru a menține productivitatea și sănătatea culturilor și totodată pentru a asigura bunăstarea animalelor de fermă. Aceste lucrări necesită planificare și efort, dar sunt primordiale pentru a asigura o producție bogată și de calitate ȋn anii care urmează.

Cu toate acestea perioada de iarnă oferă răgaz fermierilor din sectorul vegetal pentru a-și planifica și achiziționa semințe, pesticide și fertilizanți pentru campania de primăvară.

Echipa Chimagri este alături de dumneavoastră și ȋn această perioadă de repaus.

Programăm și realizăm întâlniri ȋn fermele partenerilor noștri cu scopul dezbaterii tehnologiilor ȋn ceea ce privește culturile de câmp.

Ȋmpreună putem să determinăm și să analizăm starea de vegetație a culturilor, dar și să planificăm următoarele etape.

Echipa Chimagri sprijină fermierii cu inovații tehnologice ȋn vederea maximizării și optimizării producției!